Zwemvaardigheid
Training

Slider

Training

Zwemvaardigheid training

De training van zwemvaardigheid geven wij 1 keer in de week, op de zaterdagochtend in Boxtel. Je kunt meedoen met zwemvaardigheid wanneer je het diploma Superspetters/C-diploma  hebt behaald. De tijd is opgedeeld van 8.00 uur tot 9.15 uur voor de jongste kinderen (tot 10 jaar) en  van 9.15 uur tot 10.30 uur voor de oudere kinderen (vanaf 11jaar).De trainingen zijn elke week ongeveer op dezelfde manier opgebouwd. Eerst een kwartier inzwemmen, en daarna trainen bij je "eigen gekozen onderdeel" en tot slot nog een kwartiertje spelen.

Een groot gedeelte van de training zijn de zwemmers verdeeld in circa 5 groepen. Elke groep heeft zijn ‘eigen onderdeel’, zoals waterpolo, springen van de plank, wereldzwemslagen, snorkelen, monovinzwemmen, fun-training of survival zwemmen. Voor alle onderdelen kan je een diploma’s halen. Je oefent een deel van het seizoen voor een bepaald onderdeel, als je alle vaardigheden voor het onderdeel beheerst, mag je afzwemmen voor het diploma. In totaal kan je zo 2 diploma's per seizoen halen.

Het volgende seizoen kan je gaan zwemmen bij een ander onderdeel, of ga je verder oefenen voor een vervolg diploma van hetzelfde onderdeel. Je kan aan het begin van het seizoen aangeven naar welk onderdeel jouw voorkeur gaat. We hebben in totaal ruim 20 diploma's. Voor elk wat wils!

 diplomas