Zwemvaardigheid - Onderdelen

Zwemvaardigheid
Onderdelen

Zwemvaardigheid - Onderdelen
Zwemvaardigheid - Onderdelen

Zwemvaardigheid
Onderdelen

Zwemvaardigheid - Onderdelen

Disciplines

Zwemvaardigheid

Bij de zwemvaardigheiddiploma's ga je met verschillende disciplines aan de slag om vaardiger in en om het water te worden. Met en zonder kleren, uit het zwembad komen, onder vlotten doorzwemmen, koprollen maken in het water enz..

 

Waterpolo

Wij bieden onder andere waterpolo aan, hier stomen wij op een speelse manier kinderen die interesse hebben in waterpolo klaar voor het echte waterpolo. Dit doen we door spellen met en zonder bal waarbij zelfs de kleinste kinderen techniek oefeningen kunnen uitvoeren.

 

Fun-zwemmen

Bij het Fun-zwemmen staat plezier centraal. Tijdens het fun-zwemmen worden de leukste onderdelen van de andere diploma's op een speelse manier uitgevoerd.

 

Vinzwemmen

Vinzwemmen is zwemmen met lange flippers, of flippers die aan elkaar zitten (monovin). Je leert het beheersen van je ademhaling door onderwater opdrachten uit te voeren met deze vinnen.

 

Springen van de plank

Bij springen van de plank leer je met bepaalde sprongen van de duikplank mooi in het water te springen. Sprongen zoals: een zweefduik, een halve draai en een salto.

 

Snorkelen

Bij snorkelen leer je door een snorkel te ademen tijdens het zwemmen, hierbij wordt ook gebruik gemaakt van een duikbril en flippers. Je doet oefeningen zoals het onder water in elkaar zetten van een puzzel.

 

Survival zwemmen

Survival zwemmen is het leren omgaan met onverwachte spannende situaties in en onder water. Je leert hoe je moet handelen in deze situaties.

 

Wereldzwemslagen

Wereldzwemslagen zijn zwemslagen die je normaal gesproken niet zou zwemmen. Bij dit onderdeel worden deze slagen geleerd en geoefend. zoals; de Spaanse slag, de samengestelde rugslag en de Duitse crawl.