Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen
Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen

Veel mensen zien zwemmen niet als een 'echte' sport. Zwemmen is volgens hen alleen nuttig voor het halen van een diploma, daarna mag het kind een echte sport kiezen. Het liefst een sport waarbij het kind sport in teamverband.

Wat veel mensen over het hoofd zien is dat zwemmen wel een sport is. Voor onze zwemmers is het meer dan alleen een sport. Het is een plek waar nieuwe vriendschappen ontstaan, waar gehuild en gelachen wordt. Het is een plek waar je jouw gevoelens kunt uiten en je emoties in het zwemmen kunt gooien.

Je leert om naar een doel toe te werken en om jezelf constant opnieuw uit te dagen, dit doe je niet alleen maar samen. Je traint met leeftijdsgenootjes samen in een baan, je hebt een vaste trainer die je begeleidt tijdens de training en wedstrijd. Tijdens een wedstrijd moet je natuurlijk wel zelf zwemmen, maar wat mensen niet zien, is dat tijdens de race baangenootjes en clubgenoten staan aan te moedigen. Wanneer je uit het water komt staat er een trainer klaar om je op te vangen en de race te bespreken.

Wanneer wij vragen 'is zwemmen een teamsport?' dan is bij iedere zwemmer het antwoord volmondig 'ja'.