Wedstrijdzwemmen - Trainers

Wedstrijdzwemmen
Uitslagen

Wedstrijdzwemmen - Trainers
Wedstrijdzwemmen - Trainers

Wedstrijdzwemmen
Uitslagen

Wedstrijdzwemmen - Trainers
Minioren Clubmeet (Cuijk) 2024

Hierbij de uitslagen van de wedstrijd Minioren clubmeet 1 d.d. 4 februari 2024 in Cuijk. 

Minioren clubmeet Cuijk

 

Competitie 3 (Roosendaal) 2024

Uitslag competitie 3 Roosendaal (2023-2024)

Miniorenwedstrijd 3 (Rosmalen) 2023/2024

10-12-2023

De wedstrijd in Rosmalen is goed begonnen, het gemengde estafette team van Zegenwerp, wist een derde plek te bemachtigen. De 25 meter schoolslag stond daarna op het programma. Luna van der Sloot zwom dicht in de buurt van de tijd van vorige wedstrijd. Flore Vugts en Robien van der Weijden wisten deze keer zelfs meer dan 3 seconde van hun tijd af te halen, daarmee werden ze 3e en 1e, wat een prestatie!

Bij de heren kwamen Raf en Teije van der Heijden in actie, Raf wist een keurige race neer te zetten en Teije zelfs een pr van 4 seconde. Op de 50 meter vlinderslag kwamen Fenna Vervoort en Marin van Zon voor het eerst in actie, in een prachtige tijd. Noa Huijberts wist op deze afstand de tweede plaats te bemachtigen met een pr van 3 seconde!

De 25m borstcrawl was een waar succes, al onze zwemmers wisten hun tijd flink te verbeteren. Wat een beloning is dat van hun harde werk in de trainingen de afgelopen weken. 

Ben jij naar de prestaties van deze en onze andere zwemmers? Bekijk dan de uitslag van de wedstrijd bovenaan de pagina, via de link.  

 

Miniorenwedstrijd 2 (Oss) 2023/2024

19-11-2023

De eerste wedstrijd voor veel van onze jongste zwemmers en wat zijn er veel goede tijden gezwommen!

Rugcrawl was de eerste afstand die op het programma stond, voor Zegenwerp kwamen de volgende zwemmers in actie: Wies op 't Hoog, Luna van der Sloot en Flore Vugts en Robien van der Weijden. Deze zwemmers wisten allemaal een persoonlijk record te zwemmen. Ook Valentijn Vermeulen wist een super tijd neer te zetten op de 50 meter rugcrawl. 

Anna van Engelen en Marin van Zon wisten een persoonlijk record van 4 seconde te zwemmen. Ook Lise van de Loo wist een dijk van een tijd neer te zetten en dat op haar aller eerste wedstrijd. 

Er kwamen natuurlijk nog veel meer toppers in actie, die allemaal goed gezwommen hebben. Vanuit Zegenwerp zijn we trots op alle prestaties en voornamelijk het plezier dat we gezien hebben bij onze zwemmers. Op naar de volgende wedstrijd!

Bekijk de link bovenaan dit artikel voor de volledige uitslag. 

 

Uitslag Competitie 2 (Valkenswaard) 2023/2024

12-11-2023

 De tweede competitie van het seizoen was meteen een behoorlijk lange wedstrijd. We zullen maar zeggen ieder nadeel heeft zo zijn voordeel, onze zwemmers hadden namelijk genoeg rust tussen de afstanden. Dat heeft zich meteen ook uitbetaald in prachtige tijden en diverse persoonlijke records!

Vandaag zetten we onze estafettes in het zonnetje, ben jij benieuwd naar de persoonlijke resultaten? Kijk dan op de link bovenaan dit artikel. 

Het eerste team bestond uit Iris van der Putten, Kate Smith, Maud Leijten en Sanne Schellekens ze moesten allemaal 100m vrije slag zwemmen. De onderlinge tijden van de dames zaten dicht bij ellkaar en dat resulteerde dan ook in een goed eindresultaat. Samen wisten de dames maarliefst 9 seconden sneller te zwemmen dan ooit te voren, een super prestatie!

Net na de pauze stond de 4x50m vrijeslag gemixed op de planning. Voor zegenwerp kwamen Kenza Bakkali, Micah Hoeben, Stan Derks en Tasnim Bezbiz in actie. Ook tijdens deze estafette bleek maar weer dat het met de snelheid van onze zwemmers wel goed zit, samen wisten ze 2 seconden van hun tijd te zwemmen. 

Als toetje mochten de senioren heren 4x100m vrijeslag zwemmen Zegenwerp kon maarliefst drie teams opstellen! Team 1: Guy Huijsmans, Dielis Kerkhoff, Rick van Hamond en Hermie Minkels. Team 2: Stan Derks, Thomas van Ekert, Sjoerd Looijmans en Luke Looijmans. Team 3: Viggo Schoenmakers, Michel Klomp, Henk Jan Nagelholt en Guus Verhoeven. De zwemmers hebben flink hun best gedaan en diverse zwemmers wisten zichzelf te verbazen. De dames sloten de wedstrijd af met de 4x200m vrijeslag Team 1: Tasnim Bezbiz, Iris Verheij, Britt Bakers en Isa Schellekens. Team 2: Isa Verhagen, Saartje Vermeulen, Anoul Hacken en Rianne Slabbers.

 

 

Limietwedstrijd Tilburg 

29-10-2023

Tijdens de limietwedstrijd in Tilburg kwamen er diverse zwemmers van Zegenwerp in actie. Wat zijn wij trots om als relatief kleine vereniging met zo veel zwemmers deel te kunnen nemen aan een wedstrijd. 

De 400m vrijeslag stond als eerste op het programma. Rick van Hamond en Sanne Schellekens besloten om deze afstand na de competitie nogmaals te zwemmen om te kijken of er een verbetering van deze tijd in zat. Sanne Schellekens wist uiteindelijk als vierde te finishen in een prachtige PR. Rick tikte ruim als eerste aan in een technisch prima race.

Op de 100m schoolslag wist Skye Goossens en Micah Hoeben een PR te zwemmen van maarliefst 3 seconden! Zenno Timmermans, Viggo Schoenmakers, Kate Smith, Maud Leijten en Kes Keij wisten een technisch sterke race neer te zetten en kwamen dicht in de buurt van hun beste tijd op deze afstand. Kes wist zelfs als derde te finishen in een sterk veld aan concurentie. 

Voor de senioren dames was het tijd om de 50meter vlinderslag te gaan zwemmen. Isa Schellekens wist sinds lange tijd weer onder de 30 seconden te zwemmen en finishte als eerste. Alma Janssen wist indruk te maken met haar race en zwom zelfs een persoonlijk record (zo vroeg in het seizoen), dat beloofd veel. 

 De 100m rugcrawl was een afstand waarbij onze zwemmers prachtige resultaten wisten te behalen. Kenza Bakkali en Stan Derks wisten zelfs een persoonlijk record van maarliefst 2 seconden te zwemmen. Daarbij wist Stan Derks als eerste te finishen. Tasnim Bezbiz kwam ontzettend dicht in de buurt van haar alltime pr en dat is iets om enorm trots op te zijn. Hetzelfde geldt voor Kim de Laat die een technisch sterke race wist neer te zetten.

 Benieuw naar de rest van de tijden van onze toppers? Bekijk dan de uitslag in de link bovenaan dit artikel. 

 

photo 5906770674700106987 y

 

 

Dommeltroffee 2023 

Zondag 22 oktober was het weer zo ver de dommeltroffee wedstrijd die Zegenwerp ieder jaar organiseerd.

De afgelopen weken hebben onze zwemmers voornamelijk gewerkt aan het opbouwen van hun conditie, echt sprinten hebben we nog niet gedaan. Dat zorgde ervoor dat 2 banen (50meter) zo snel mogelijk zwemmen voor sommigen nog wat onwennig was en de explosiviteit uitbleef. Desalniet te min hebben onze zwemmers ontzettend hun best gedaan en mogen ze enorm trots zijn op de prestaties die ze nu al (zo vroeg in het seizoen) hebben neergezet. De komende weken gaan we tijdens de trainingen meer snelheidswerk en explosiviteit doen waarna wij ervan overtuigd zijn dat er nog snellere tijden gezwommen gaan worden op de korte afstanden. 

Dat we erg tevreden mogen zijn is niet alleen te zien uit de diverse podium plekken en prachtige persoonlijke records. Als club wisten wij er uiteindelijk met de Dommeltroffee vandoor te gaan. Dit is een beker die je als club alleen maar kan winnen wanneer al je zwemmers hun best hebben gedaan en goede tijden hebben neergezet. Een super beloning dus voor het harde werk van onze sporters. De beker zal gedurende de komende weken langs de deelnemers gaan zodat iedereen hem thuis of op school kan laten zien, bij vragen neem contact op met Nancy. 

WhatsApp Image 2023 10 22 at 17.34.14

 
 
Miniorenwedstrijd 1 (Deurne) 2023/2024

WhatsApp Image 2023 10 08 at 22.00.5808-10-2023

Vandaag was een spannende dag voor veel van onze jongste zwemmers, zij mochten vandaag namelijk voor het eerst een wedstrijd zwemmen. Samen zijn we eerst het zwembad gaan verkennen en hebben we een paar banen ingezwommen en natuurlijk het keerpunt geoefend.

De wedstrijd begon met de gemengde estafette 4x50 meter vrije slag. Voor Zegenwerp mochten er twee teams starten. Team 1 bestond uit Rosa Verkooijen, Teije van der Heijden, Skye Goossens en Noa Huyberts. Zij wisten gezamelijk een 3e plek te bemachtigen en wat nog veel knapper is, ze wisten hun inschrijftijd te verbeteren! Team 2 bestond uit: Raf van der Heijden, Marin van Zon, Anna van Engelen en Phileine van der Weijden. Deze toppers wisten maarliefst 23 seconden van hun inschrijft af te zwemmen een erg knappe prestatie en een goed begin van de dag!

Na de estafette stond de rugcrawl op het programma al onze zwemmers hebben een persoonlijk record weten zwemmen. Tren van Melick wist op de 50meter rugcrawl een 3e plek te behalen in een tijd van 54.41 seconde. Anna van Engelen en Marin van Zon wisten meer dan 20 seconde van hun eerdere tijd af te zwemmen en behoorde tot de snelste 6 van de dag, mega knap! Phileine van der Weijden wist net als haar zusje Robien van der Weijden een 1e plaats te behalen. Raf en Teije van der Heijden hadden een prachtige race met goede keerpunten laten zien, wat resulteerde in een 3e en 4e plaats. Heleen Hofman en Fenna Vervoort mochten als laatste in actie komen en ook zij wisten de trend van het behalen van persoonlijke records voorttezetten in een nette race. 

Naast de rugcrawl hebben deze toppers ook nog schoolslag en borstcrawl gezwommen. Ook bij deze twee slagen hebben alle zwemmers ontzettend hun best gedaan en elkaar goed lopen aanmoedigen en motiveren. In de uitslag die bovenaan dit artikel te vinden is, kan je zien dat onze jongste zwemmers prestaties hebben geleverd waar je 'U' tegen zegt. Wij zijn mega trots op iedereen die heeft meegedaan vandaag. Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering en zijn er wat kleine foutjes, dat geeft niks dat maakt zwemmen leerzaam. Uiteindelijk kan je alleen maar een goede sporter worden als je ook fouten mag maken en vervolgens daarvan kan leren. Het belangrijkste is plezier hebben en trots zijn op de stappen die je zet. Tot de volgende wedstrijd! 

 

 

 

 

Uitslag Competitie 1 (Veldhoven) 2023/2024

01-10-2023

Zondagochtend (behoorlijk vroeg voor sommigen) stond de eerste competitiewedstrijd van seizoen 2023/2024 op het programma. Voor Lieke van Zon, Livio Leenheers, Sofie moezelaar en Marit Koekoek was dit de eerste keer dat ze mee deden met een competitiewedstrijd. Voor Lieke en Marit was het zelfs de aller eerste wedstrijd ooit. 

De competitie ging voor Zegenwerp van start met de estafette meisjes 4x200 vrij, voor Zegenwerp kwamen Iris van de Putten, Nikki Huyberts, Maud Leijten en Sanne Schellekens in actie. Zij hebben een super prestatie neergezet gezamelijk zwom dit team maarliefst 3,5 seconde van de inschrijftijd af! Wegens samenvoegingen in het programma mochten de meisjes van de 4x100 vrij tegelijkertijd hun race zwemmen. Kate Smith, Marit Koekoek, Emma de Reu en Inge van der Heijden wisten als eerste aan te tikken in een prachtige tijd van 6.13.27.

Op de 400meter vrije slag kwamen er verschillende zwemmers van Zegenwerp in actie zowel senioren als jeugd zwemmers. Rick van Hamond en Guy Huijsmans wisten de plaatsten 1 en 2 te bereiken met hun tijd en Thomas een knappe vierde plaats. Bij de dames kon Isa Schellekens de eerste plaats veilig stellen, in een tijd waarmee ze bij de heren tweede geworden zou zijn. Iris Verheij, Kim de laat en  Alma Janssen hebben voor de senioren misschien wel de knapste prestatie neergezet, zij wisten hun persoonlijk records vaak met meer dan 10 seconde te verbeteren! Maud Leijten en Iris van de Putten spannen de kroon zij wisten hun tijd te verbeteren met meer dan een minuut, dat zijn nog eens stappen!

200 wisselslag was een feestje om te kijken met veel verschillende slagen. Fedde van der Heijden wist een persoonlijk record van bijna 20 seconden te zwemmen, wat een tijden! Ook voor Livio Leenheers was het feest met een prachtige tijd van 4.04.24 op zijn eerste 200m wisselslag. Inge van der Heijden en Elize Hofman wisten op de 200m wisselslag beide een persoonlijk record te zwemmen. 

De 200meter vrije slag was voor bijna alle zwemmers van Zegenwerp een succes! Zenno Timmermans, Stan Derksen, Kenza Bakkali, Robin van Zandbeek, Julia van den Hogen, Nikki Huyberts en Lieke van Zon zwommen allemaal hun snelste tijd ooit!

Bij de heren 100m wisselslag was het een spannede race waarbij de tijden van de nummers 3 t/m 5 erg weinig van elkaar verschillen. Voor Zegenwerp kwamen in actie Luke van Hamond, Luke Looymans en Sjoerd Looymans. Dielis Kerkhoff wist op zijn eerste wedstrijd van het seizoen meteen een persoonlijk record neer te zetten op de 100meter wisselslag, een super prestatie dat beloofd veel voor dit seizoen. Britt Bakers, Anouk Hacken, Kes Keij, Saartje Vermeulen en Isa Schellekens kwamen dicht in de buurt van hun beste tijden. Sofie Moezelaar wist een knappe tijd van 1.34.45 neer te zetten tijdens haar allereerste 100m wisselslag. 

200 rug was voor veel zwemmers behoorlijk zwaar na de 400meter vrijeslag in de benen. Desondanks zijn wij enorm trots op alle zwemmers;  Isa Verhagen, Kim de Laat, Saartje Vermeulen, Iris Verheij en Isa Schellekens kwamen in actie voor de dames en bij de heren mochten Rick van Hamond, Guy Huijsmans, Luke van Hamond, Dileis Kerkhoff, Thomas van Ekert en Henk Jan Nagelholt starten. 

De 50 schoolslag bestond uit een veld waarbij de zwemmers een goede concurentie aan elkaar hadden en de race echt konden opzoeken. De estafette op het einde van de wedstrijd leverde voor sommige zwemmers wat spanning op, nog niet iedereen was uitgerust. Gelukkig konden alle zwemmers optijd het water in en waren er geen diskwalificaties. 

Ben je benieuwd naar de rest van de uitslagen van deze wedstrijd? Kijk dan vooral even op de link bovenaan dit artikel (pdf van de uitslag). Wij zijn enorm trots op alle zwemmers die gezamelijk mooie tijden hebben neergezet! Het belangrijkste is dat het een gezellige wedstrijd was met bij de estafette een goede aanmoediging van alle zwemmers, dat heeft vast bijgedragen aan de super prestaties! Na de eerste wedstrijd staat Z&PC Zegenwerp op een knappe 8e plek in de A competitie!

Support Zegenwerp