Activiteiten

Slider

Activiteiten

Binnen de vereniging organiseren we jaarlijks diverse activiteiten:

Nieuwjaarsdisco

De nieuwjaarsdisco wordt gepland in het eerste weekend van januari. Een leuke zwemdisco met lichtshow voor de jeugd. Voor de leden van 18 jaar en ouder is er een nieuwjaarsborrel.

Allerkleinste dag 

Een dag waarop aandacht wordt besteed aan de jongste leden van de club (onze Superspetters). Op deze dag worden er spelletjes en andere activiteiten gehouden voor alle kinderen die bezig zijn met het diploma Superspetters. De allerkleinste dag wordt om de 2 jaar georganiseerd.

Zwemkamp 

Elk jaar wordt in het laatste weekend van juni het zwemkamp georganiseerd. Alle leden met een A-diploma kunnen mee op zwemkamp. Op het zwemkamp worden allerlei leuke activiteiten gedaan samen met de zwemverenigingen Neptunes'58 en de Treffers. Het zijn spellen in of buiten het water verdeeld over 3 dagen (van vrijdagmiddag tot zondagavond). Zaterdagavond is er disco. Het zwemkamp wordt begeleid door vrijwilligers van Zegenwerp.

Zwemvierdaagse

Elk jaar wordt in het buitenbad van Sint-Michielgestel de Zwem4daage georganiseerd. Iedereeen woonachting in de gemeente, jong of oud, kan meedoen. Je hoeft geen lid te zijn van Zegenwerp. Je hebt de mogelijkeheid om 4 avonden te zwemmen (van 1730 - 1930 uur). Aan het einde van de vierdaagse krijg je een medaille. De kleinere zwemmers zwemmen elke dag 250 meter. De meer ervaren zwemmers zwemmen elke dag 500 meter. Voor de èchte fanatiekelingen, kan er zelfs 1000 meter per dag gezwommen worden.

Introductieduikje

Eens per jaar aan het einde van het seizoen organiseren we de mogelijkheid om eens te duiken met perslucht. We doen dat in kleine groepjes voor de jeugd van 13 jaar en ouder met veel zwemervaring. Minimale vereisten zijn de diploma's Snorkel 1,2 en 3 (te behalen bij de zwemvaardigheid).

Clubkampioenschappen 

De Clubkampioenschappen is een wedstrijd voor alle leden van onze vereniging waarbij in competitieverband gekeken wordt wie het snelste is op een bepaalde afstand. Er wordt voor zowel de heren als voor de dames binnen elke klasse een clubkampioen gekozen. De clubkampioenschappen organiseren we 2x per jaar, de winterkampioenschappen in het binnenbad van Boxtel en de zomerkampioenschappen in het buitenbad van Gestel.

Pubquiz 

Een quiz voor alle jongeren van 13 tot 21 jaar van Zegenwerp. Bij deze quiz worden er vragen gesteld over zeer uiteenlopende onderwerpen. De quiz heeft dus niet alleen te maken met zwemmen maar met het bij elkaar brengen van de jeugd van onze vereniging.

 Eindfeest 

Het eindfeest wordt georganiseerd aan het einde van het buitenseizoen voor alle leden van de vereniging. Dit feest wordt jaarlijks georganiseerd door de Jeugdcommissie, met een middagprogramma voor de kleintjes (tot 12 jaar) en een avond/nachtprogramma voor alle overige leden (vanaf 13 jaar).

Pietenzwemmen:

De zaterdag voor 5 december komen er in het zwembad in Boxtel pieten op bezoek bij de zwemles. De kinderen mogen dan allerlei spellen doen.

 

We doen als vereniging mee aan activiteiten van anderen:

Open water wedstrijden

Elk jaar worden er in Brabant open water wedstrijden georganiseerd. Vanuit Zegenwerp doen we altijd mee, je kan je hiervoor opgeven. De afgelopen jaren hebben we meegedaan aan Sleewijk, IJzerenman/Vught, Oosterhout, Lith en Breda.

 

Longest night trail.

Met de "oudere" jeugd doen we mee aan een nachtelijke hardloopwedstrijd om de IJzerenman in Vught, als start van de kerstvakantie. We eindigen meestal met een kerst BBQ.

Swim-Run.

Rondom de IJzerenman wordt een wedstrijd georganiseerd waarbij je 500/1000 meter moet zwemmen en daarop aansluitend 5000/10000 meter mag hardlopen. Een leuke aanvulling op het wedstrijdzwemmen of waterpolo.

activiteiten 1