Home

Slider

Uitslag Competitie ronde 2, zondag 13 januari in Boxtel


Terwijl het buiten erg onstuimig was, was het ook in het Dommelbad in Boxtel allesbehalve rustig in het water. De 49 zwemmers van SWNZ zwommen daar hun tweede competitiewedstrijd van het seizoen en het ene na het andere persoonlijke record sneuvelde.

De wedstrijd begon met de 4 x 100 wissel meisjes. Helaas waren onze meiden de enige ploeg, en hadden ze dus geen tegenstand. Ze zwommen echter uitstekend, met een PR voor startzwemster Oliwia Krawczyk. Daarna zwommen ook Juul Schellekens en Kes Keij onder hun toptijden, waarna Tasnim Bezbiz het karwei mocht afmaken. De meiden waren zo'n twee tellen sneller dan hun inschrijftijd.

Vervolgens mochten de dames senioren de 200 vrij zwemmen. Isa Schellekens won, gevolgd door Rianne Slabbers op een vierde plaats. Selina Janssen verbeterde haar PR met iets meer dan een seconde. De jongens jeugd startten met de 100 school, waarbij Jesse Hoksbergen de beste van SWNZ was op de vijfde plaats.Rick Vermeulen verbeterde zijn PR met vier tellen en Stephan Neuféglise was een halve tel sneller dan ooit.

De dames senioren 1-2 zwommen net als de oudere dames de 200 vrij. Lisa Verheij werd tweede. Claartje Rijken verbeterde haar PR met een halve tel. Nena van der Steen zwom zeven tellen sneller dan ooit. Nana Dekkers zwom haar allereerste wedstrijd en zwom een mooie tijd.

Luuk Bult werd tweede op de 100 vrij voor junioren 2 en later. Bij de meisjes in diezelfde categorie is de ploeg namens SWNZ een stuk groter.         

Deze meiden startten met de 200 wissel, waarbij het voor Elissa Emmers haar allereerste wedstrijd was, en voor Lotte Welvaarts de eerste keer 200 wissel. Tasnim Bezbiz won met een PR van tien tellen en kwalificeerde zich daarmee met gemak voor de Regionale Zomer Kampioenschappen. Juul Schellekens werd knap vierde, dankzij een PR van tien tellen. Puck Bakker verbeterde zich met negen seconden en Aukje Rutten met vier. Lisa Maas zwom twaalf tellen sneller dan ooit en Renske Verhagen twaalf. Helmie van de Laar zwom maar liefst negentien sneller dan haar PR.

De heren gingen van start met de 50 school. Roel van der Kleij was de snelste van SWNZ op de zevende plaats. Guy Huijsmans werd achtste, in dezelfde tijd. Net als Rob van de Ven en Jeroen van Dinther kwamen er geen PR's op de klokken. Daarna was het alweer tijd voor de dames senioren, die kort na de 200 vrij in actie moesten komen op de 100 vlinder. Isa won, gevolgd door Mirelle de Kort die een kwart tel van haar beste tijd af zwom. Selina was maar liefst bijna acht tellen sneller dan haar oude toptijd, en is nu ook weer sneller dan haar zusje Naomi.
Kenza Bakkali maakte haar debuut in de competitieploeg met een vijfde plaats op de 50 school in een PR van twee seconden. De jongens junioren 3 en 4 hadden ook de 100 vlinder op het programma. Sem van Eijndhoven verbeterde zich met 2.5 tel en werd vijfde. Jelle Rutten bleef een fractie boven zijn beste tijd. Britt Bakers won de 200 rug in een PR van zeven seconden. Iris Verheij werd derde en verbeterde haar beste tijd met 28 seconden. Marit Vermeulen was twintig seconden sneller dan ooit en Naomi Janssen achttiende. Anouk Hacken verbeterde zich met 26 tellen.
Na de pauze mochten de heren de wedstrijd hervatten met de 100 vlinder. Roel en Hermie zwommen de snelste tijd van SWNZ en werden zevende en achtste. De dames vervolgden hun wedstrijd met de 50 school, waarop de winst naar Floor Rüwen ging. Ze zwom binnen de limiet voor de RZK. Datzelfde deed Mirelle al eerder en zij werd nu tweede. Demi van Os bleef slechts 0.1 seconde boven haar persoonlijke record. Jesse won de 200 vrij. Rick Vermeulen verbeterde zijn PR met 22 tellen. Op de 100 school voor senioren 1 en 2 was Lisa Verheij op plaats vijf de beste van SWNZ. Luuk eindigde als vierde op de 200 wissel en was tien seconden sneller dan ooit. Tasnim won de 100 vrij. Nena werd vierde en Puck werd met een PR van een seconde vijfde. Juul verbeterde zich ook met een seconde. Aukje was 0.8 seconde sneller dan ooit. Elissa maakte een prachtig debuut en was veel sneller dan de geschatte inschrijftijd. Renske verbeterde haar oude toptijd met veertien seconden, Lotte met zes en Helmie met vijftien. Guy zwom de tweede tijd op de 200 vrij en was exact een seconde langzamer dan zijn beste tijd. Kenza verbeterde haar PR op de 100 rug met maar liefst twintig seconden en dat betekende een mooie derde plaats. Sem werd vierde op de dubbele afstand met een verbetering van veertig tellen. Jelle zwom slechts een fractie boven zijn beste tijd en Rick Hoksbergen maakte zijn debuut op deze afstand. Op de 100 vlinder waren de plaatsen een en twee voor SWNZ: Britt verbeterde zich met 0.3 seconde en was veruit de snelste. Naomi zwom twee seconden sneller dan ooit en werd tweede. Marit en Anouk zwommen een PR van ruim een seconde.
De wedstrijd werd afgesloten met estafettes. De heren zwommen de 4 x 100 wissel, waarbij het eerste team met Hermie, Roel, Jesse en Guy vierde werd, voor Jelle, Jeroen, Guus en Sem. Met name de tijd van Guy sprong in het oog: 54.9 op de vrije slag. Bij de dames waren er ook twee teams. Het eerste team met Rianne, Lisa, Isa en Mirelle werd tweede. De laatste drie zwommen onder hun PR's. Bij het tweede team mocht Selina openen, en dat deed ze met een tijd die goed was voor een startbewijs voor de RZK. Daarna zwommen Floor, Claartje en Britt en zij eindigden als vierde.