Zwemles


Inleiding
In ons waterrijk land, is het nodig dat onze kinderen goed leren zwemmen! Elke zwemschool of zwemvereniging heeft zo zijn eigen visie op het les geven. Bij zwemclub Zegenwerp staat voorop dat de kinderen vooral plezier hebben in het water, zwemmen moet vooral leuk zijn. Als iets leuk is leer je ook makkelijker. Bovendien is er bij zwemclub Zegenwerp veel individuele aandacht. De groepjes zijn klein, 6 tot 8 kinderen met 2 zwemjuffen. Niet de snelheid maar het goed leren zwemmen is bij onze vereniging erg belangrijk. Zo om de 3 á 4 maanden halen de kinderen ter stimulans een diplomaatje (kikker,goudvis,dolfijn en orka) met te behalen stikkers, op weg naar hun A diploma. Wanneer het A diploma is behaald duurt het B diploma meestal slechts ongeveer een week of tien. Onze ervaring is dat het C diploma in de Nederlandse samenleving eigenlijk niet meer weg te denken is. Pas dan is uw kind zwemvaardig in de luxe golfslagbaden, wildwaterbanen en waterparadijzen.

De kosten voor de zwemlessen kunnen we laag houden omdat wij werken met vrijwilligers, de meeste zijn gediplomeerd of zijn intern opgeleid en vele hebben jaren lange ervaring. Naast de contributie betaalt u eenmalig een bijdrage voor de ABC lessen, ongeacht hoeveel tijd uw kind nodig heeft om het ABC te halen. In tegenstelling tot vele andere zwemscholen betaalt u niets extra's voor o.a. diplomazwemmen, de diploma's of stickers e.d.

  • 2 á 3 keer per jaar starten we met een nieuwe groep
  • De gemiddelde leeftijd is 5 jaar bij aanvang 1e zwemles
  • Wij geven "open" zwemles, ouders mogen altijd kijken
  • Voor aanvang zwemles geven wij een informatieavond
  • De zwemlessen zijn in het begin 2 maal per week 30 min
  • Op woensdag avond tussen 18:00 en 19:30 uur en zaterdagochtend tussen 8:00 en 9:00 uur.
  • Na het Orca diploma gaan de kinderen ipv op woendag op maandag zwemmen, tussen 18:15 en 19:15 uur
  • Alle lessen worden gegeven in het dommelbad in Boxtel

Voor het inschrijfformulier kijk bij kopje algemeen en dan lid worden aanklikken. Hierin staat ook informatie betreft de kosten van het lidmaatschap en zwemles.

Na het diploma A, B en C.
Zodra kinderen bezig zijn met hun C- diploma worden ze geplaatst in de eerste zwemtraining groep. Vanaf dat moment kunnen kinderen zowel voor diploma's blijven oefenen , maar ook mee gaan doen voor de trainingen van wedstrijden en waterpolo. Maar ze kunnen ook verder met andere diploma's.

kledingeisen voor de diverse diploma's

Voor het A-DIPLOMA :
T-shirt of blouse
(korte) broek (geen legging of iets dergelijks)
Bad- of gymschoentjes

Voor het B-DIPLOMA :
T-shirt of blouse met lange mouwen
Lange broek (geen legging of iets dergelijks)
Bad- of gymschoentjes

Voor het C-DIPLOMA :
T-shirt of blouse met lange mouwen
Lange broek (geen legging of iets dergelijks)
Bad- of gymschoentjes
Regenjack

Voor meer informatie neem contact op met Katja Thyssen zwemles@zegenwerp.nl

joke en patricia geslaagd als trainer-001.jpgkamp2.JPGkamp3.JPGkamp4.JPGzwemles 16-2-13 3.jpg