Waterpolo


SWNZ

Zegenwerp biedt waterpolo voor jong en oud, De afdeling waterpolo is gevormd met spelers van zowel Zegenwerp als Neptunus '58 uit Schijndel. Zij komen uit onder de naam SWNZ, de letters staan voor Startgemeenschap Waterpolo Neptunus'58 Zegenwerp. Door deze samenwerking kunnen beide clubs beter en leuker waterpolo bieden aan hun leden.


Waterpolo spelen bij SWNZ.


Waterpolo is een balspel in het water met een team van 6 spelers en een keeper. Het een sport waar veel uithoudingsvermogen en kracht voor nodig is maar ook een goede zwemtechniek, inzicht en een goede balvaardigheid.

Momenteel speelt SWNZ in de competitie met 6 teams:
- Heren 1 in de 1e klasse B
- Heren 2 in de 3e klasse A
- Dames 1 in de 2e klasse A
- Jongens onder 17 (B-jeugd) in de 2e klasse A
- Meisjes onder 17 (B-jeugd) in de 1e klasse A
- Gemengd onder 13 (D-jeugd) in de 2e klasse A
- Verder traint er nog een groep mini poloƫrs

Bij de allerjongsten, het minipolo, staat het spelplezier voorop. Zo leren ze al spelend de bal onder controle te krijgen en nemen ze deel aan miniwaterpolotoernooitjes. In deze fase spelen de jongens en meisjes nog gemengd. Wanneer je ouder wordt, stroom je door naar de jeugd. Gedurende deze fase de technische en tactische aspecten van het waterpolo om de hoek kijken.

Lijkt het je ook leuk om waterpolo te spelen of wil je meer informatie neem dan contact op met Luuk Leering waterpolo@zegenwerp.nl

joke en patricia geslaagd als trainer-001.jpgkamp2.JPGkamp3.JPGkamp4.JPGzwemles 16-2-13 3.jpg