Bij Zegenwerp leren kinderen zwemmen met de nieuwe KNZB zwemlesmethode SuperSpetters.

Waarom?

In ons waterrijk land, is het nodig dat onze kinderen goed leren zwemmen! Elke zwemschool of zwemvereniging heeft zo zijn eigen visie op het les geven. Bij zwemclub Zegenwerp staat voorop dat de kinderen veel plezier hebben in het water, zwemmen moet vooral leuk zijn. Als iets leuk is leer je ook makkelijker. Bovendien is er bij zwemclub Zegenwerp veel individuele aandacht. De groepjes zijn klein, 6 tot 7 kinderen met 2 zwemjuffen. Niet de snelheid maar het goed leren zwemmen is bij onze vereniging erg belangrijk.

Tijdens de zwemles staan plezier en veiligheid dus voorop, waardoor de kinderen ervaren hoe leuk zwemmen is. We vinden het belangrijk dat kinderen het hele traject tot en met het C-niveau doorlopen en zwemvaardig zijn. SuperSpetters biedt dit in één pakket, de kinderen sluiten de lessen af met het KNZB-diploma.

De kinderen kunnen in hun eigen SuperSpetters zwemboek de ervaringen van de zwemlessen van Sanne en Sem volgen. De zwemlesmethode is ook erg toegankelijk voor ouders en biedt hen in combinatie met het zwemboek houvast, zodat zij weten hoe ver hun kind is.

Met de SuperSpetters methode blijven we les geven in kleine groepjes en zwemmen twee keer per week 30 minuten. Ook deze zwemlesmethode is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar..

In deze methode is de borstcrawl en rugcrawl het uitgangspunt. Veel kinderen doen deze slagen namelijk al uit zich zelf. Daarom zijn ze vrij gemakkelijk aan te leren. Pas later in de zwemlessen leren de kinderen de enkelvoudige rugslag en de schoolslag. De zwemlesmethode kent ook survivalelementen zoals oriëntatie onder water, water trappen en drijven. Het is namelijk belangrijk dat kinderen niet alleen goed leren zwemmen, maar zich ook kunnen redden tijdens onverwachte situaties.

Tijdens de zwemles maken kinderen gebruik van een badmuts, zwembril en zoomers. Hierdoor leren de kinderen sneller zwemmen, en uit onderzoek blijkt dat kinderen het zwemmen ook erg leuk vinden. Er wordt ook bij deze methode geen gebruik gemaakt van drijfmiddels waardoor kinderen goed zelf ervaren wat het water met hen doet.

Aan het einde van de zwemlessen krijgen de kinderen een KNZB Zwemdiploma. Dit diploma betekent dat het kind zwemveilig is. Het diploma staat gelijk aan het behalen van zwemdiploma C in het Nationaal Zwem-ABC.

Wij zijn van mening dat deze methode erg goed bij Zegenwerp past.

De kosten voor de zwemlessen kunnen we laag houden ing erg belangrijk. omdat wij werken met vrijwilligers, de meesten zijn gediplomeerd of zijn intern opgeleid en vele hebben jaren lange ervaring. Naast de contributie betaalt u eenmalig een bijdrage voor de zwemlessen, ongeacht hoeveel tijd uw kind nodig heeft om het superspetters diploma te halen. Bij dit bedrag is ook het materiaal inbegrepen, de badmuts, het zwembrilletje en het superspetters boek. In tegenstelling tot vele andere zwemscholen betaalt u niets extra's voor o.a. diplomazwemmen, de diploma's of stickers e.d.

  • 2 á 3 keer per jaar starten we met een nieuwe groep
  • De gemiddelde leeftijd is 5 jaar bij aanvang 1e zwemles
  • Wij geven "open" zwemles, ouders mogen altijd kijken
  • Voor aanvang zwemles geven wij een informatieavond
  • De zwemlessen zijn in het begin 2 maal per week 30 min
  • Op woensdag avond tussen 18:00 en 19:30 uur en zaterdagochtend tussen 8:00 en 9:00 uur.
  • Na het vierde groepje gaan de kinderen i.p.v. op woendag op maandag zwemmen, tussen 18:15 en 19:15 uur
  • Alle lessen worden gegeven in het Dommelbad in Boxtel

Na het Superspetters diploma
Zodra kinderen ver genoeg zijn kunnen zij naast het oefenen voor het diploma ook mee gaan doen aan de trainingen voor wedstrijden en waterpolo. Na het halen van het diploma kunnen ze nog verder met andere diploma’s zoals bijvoorbeeld  “survival”, “springen van de plank” en “balvaardigheid”.

Voor het inschrijfformulier kijk bij kopje algemeen en dan lid worden aanklikken. Hierin staat ook informatie betreft de kosten van het lidmaatschap en zwemles.

Wilt u nu alvast meer weten, kijk dan op www.superspetters.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Katja Thyssen, zwemles@zegenwerp.nl

 logo

 

 

 

joke en patricia geslaagd als trainer-001.jpgkamp2.JPGkamp3.JPGkamp4.JPGzwemles 16-2-13 3.jpg