Bij Zegenwerp gaan kinderen leren zwemmen met de nieuwe KNZB zwemlesmethode SuperSpetters. Zegenwerp start in oktober 2017 met deze zwemlessen.

Waarom?

Tijdens de zwemles staan plezier en veiligheid voorop, waardoor de kinderen ervaren hoe leuk zwemmen is. We vinden het belangrijk dat kinderen het hele traject tot en met het C-niveau doorlopen en zwemvaardig zijn. SuperSpetters biedt dit in één pakket, de kinderen sluiten de lessen af met het KNZB-diploma.

De kinderen kunnen in hun eigen SuperSpetters zwemboek de ervaringen van de zwemlessen van Sanne en Sem volgen. De zwemlesmethode is ook erg toegankelijk voor ouders en biedt hen in combinatie met het zwemboek houvast, zodat zij weten hoe ver hun kind is.

Met de SuperSpetters methode blijven we les geven in kleine groepjes en zwemmen twee keer per week 30 minuten. Ook deze zwemlesmethode is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar..

In deze methode is de borstcrawl en rugcrawl het uitgangspunt. Veel kinderen doen deze slagen namelijk al uit zich zelf. Daarom zijn ze vrij gemakkelijk aan te leren. Pas later in de zwemlessen leren de kinderen de enkelvoudige rugslag en de schoolslag. De zwemlesmethode kent ook survivalelementen zoals oriëntatie onder water, water trappen en drijven. Het is namelijk belangrijk dat kinderen niet alleen goed leren zwemmen, maar zich ook kunnen redden tijdens onverwachte situaties.

Tijdens de zwemles maken kinderen gebruik van een badmuts, zwembril en zoomers. Hierdoor leren de kinderen sneller zwemmen, en uit onderzoek blijkt dat kinderen het zwemmen ook erg leuk vinden. Er wordt ook bij deze methode geen gebruik gemaakt van drijfmiddels waardoor kinderen goed zelf ervaren wat het water met hen doet.

Aan het einde van de zwemlessen krijgen de kinderen een KNZB Zwemdiploma. Dit diploma betekent dat het kind zwemveilig is. Het diploma staat gelijk aan het behalen van zwemdiploma C in het Nationaal Zwem-ABC.

Wij zijn van mening dat deze methode erg goed bij Zegenwerp past.

Wilt u nu alvast meer weten, kijk dan op www.superspetters.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Katja Thyssen, zwemles@zegenwerp.nl

 

joke en patricia geslaagd als trainer-001.jpgkamp2.JPGkamp3.JPGkamp4.JPGzwemles 16-2-13 3.jpg