Starten met sporten

Z&PC Zegenwerp werkt aan een positieve clubcultuur

Bij Z&PC Zegenwerp werken we hard aan het creƫren van een positieve cultuur, waarin onze jeugdspelers zich optimaal kunnen ontwikkelen en minder snel afhaken. Daarbij hebben wij uw hulp hard nodig!

Z&PC Zegenwerp wil graag een vereniging zijn met een positieve clubcultuur. In het algemeen zie je in de sport helaas vaak veel negatief gedrag terug: coaches praten vooral over wat hun spelers niet goed doen, spelers kraken elkaar af en ageren tegen de scheidsrechter, ouders roepen in hun enthousiasme langs de lijn niet altijd het meest handige, noem maar op.

Z&PC Zegenwerp wil juist een voorbeeld zijn van een club waar het anders gaat. Waar mensen vooral bezig zijn met wat er wel goed gaat en met de kracht van spelers. En gepast met elkaar omgaan. Want wij geloven erin dat in zo'n cultuur onze spelers zich beter kunnen ontwikkelen (en dus betere prestaties zullen neerzetten), minder pubers afhaken (met alle positieve gevolgen van dien!), het aantal vrijwilligers toeneemt en ook sportiviteit en respect toenemen.

Het neerzetten van een positieve clubcultuur heeft tijd nodig; we hopen dat u ons die tijd gunt en ons wilt helpen om aan die cultuur te werken


Z&PC Zegenwerp vandaag de dag.

Zegenwerp telt ongeveer 300 leden van jong tot oud en is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Zwembond (K.N.Z.B.) en is georganiseerd in een bestuur en verschillende commissies met een specifieke taak.

Elke week worden er lessen en trainingen gegeven op diverse locaties, zoals Het Dommelbad te Boxtel, zwembad Reinier van Arkel te Vught, Zwembad de Molen Hey te Schijndel.

Zwemmen betekent ook hebben voor veiligheid en kwaliteit. Om alle activiteiten binnen onze club goed uit te voeren zijn er veel (gediplomeerde) vrijwilligers met gespecialiseerde vaardigheden zowel aan het bad als daarbuiten om mee te helpen, trainingen te geven, te klokken en voor alle andere activiteiten die de club verzorgt.

Zegenwerp is een vereniging die naast zwemmen ook tal van andere activiteiten voor haar leden verzorgt. De club staat dan ook bekend om de gezelligheid tijdens en na het zwemmen.
Het Zegenwerp-gevoel is iets wat velen van de vereniging hebben. 

joke en patricia geslaagd als trainer-001.jpgkamp2.JPGkamp3.JPGkamp4.JPGzwemles 16-2-13 3.jpg