Wedstrijdzwemmen

Activiteiten

Wedstrijdzwemmen
Wedstrijdzwemmen

Activiteiten

Wedstrijdzwemmen

 

Binnen de vereniging organiseren we jaarlijks diverse activiteiten:

Nieuwjaarsreceptie

De nieuwjaarsreceptie wordt gepland in het eerste weekend van januari. Voor de jeugd is er een leuke zwemdisco met lichtshow. Voor de leden van 18 jaar en ouder is er een nieuwjaarsborrel.

Allerkleinste dag 

Een dag waarop aandacht wordt besteed aan de jongste leden van de club (onze Superspetters). Op deze dag worden er spelletjes en andere activiteiten gehouden voor alle kinderen die bezig zijn met het diploma Superspetters. De allerkleinste dag wordt om de 2 jaar georganiseerd.

Zwemkamp 

Elk jaar wordt in het laatste weekend van juni het zwemkamp georganiseerd. Alle leden met een A-diploma of vanaf SuperSeptter groepje 6 kunnen mee op zwemkamp. Op het zwemkamp worden allerlei leuke activiteiten gedaan samen met de zwemverenigingen Neptunes'58, Zeester-Meerval en de Treffers. Er worden spellen georganiseerd in of buiten het water verdeeld over 3 dagen (van vrijdagmiddag tot zondagavond). Met op aterdagavond een disco. Het zwemkamp wordt begeleid door vrijwilligers van Zegenwerp.

Zwemvierdaagse

Elk jaar wordt in het buitenbad op sportpark Zegenwerp de Zwem4daage georganiseerd. Iedereen woonachtig in de gemeente Sint-Michielsgestel, jong of oud, kan meedoen. Je hoeft geen lid te zijn van Zegenwerp. Leden mogen natuurlijk ook gewoon meedoen. Je hebt de mogelijkheid om 4 avonden te zwemmen (van 17:30 - 19:30 uur). Aan het einde van de vierdaagse krijg je een medaille. De jongere zwemmers zwemmen elke dag 250 meter. De meer ervaren zwemmers zwemmen elke dag 500 meter. Voor de ├Ęchte fanatiekelingen, kan er zelfs 1000 meter per dag gezwommen worden.


Introductieduikje

Eens per jaar aan het einde van het seizoen is er de mogelijkheid om eens te duiken met perslucht. We doen dat in kleine groepjes voor de jeugd van 13 jaar en ouder met veel zwemervaring. Minimale vereisten zijn de diploma's Snorkel 1, 2 en 3 (te behalen bij de zwemvaardigheid).

Clubkampioenschappen 

Dit is een wedstrijd voor alle leden van onze vereniging waarbij in competitieverband gekeken wordt wie het snelste is op een bepaalde afstand. Er wordt voor zowel de heren als voor de dames een clubkampioen gekozen. De clubkampioenschappen organiseren we 2x per jaar, de winterkampioenschappen in het binnenbad van Boxtel en de zomerkampioenschappen in het buitenbad van Sint-Michielsgestel.

Pubquiz 

Een quiz voor alle jongeren van 13 tot 21 jaar van Zegenwerp. Bij deze quiz worden er vragen gesteld over zeer uiteenlopende onderwerpen. De quiz heeft dus niet alleen te maken met zwemmen maar met het bij elkaar brengen van de jeugd van onze vereniging.

Zegenwerpdag

Aan het eind van het buitenseizoen wordt voor alle leden van de vereniging een feest georganiseerd. Dit feest wordt jaarlijks georganiseerd door de Jeugdcommissie, met een middagprogramma voor de jongste (tot 12 jaar) en een avondprogramma voor alle overige leden (vanaf 13 jaar).

Pietenzwemmen

De zaterdag voor 5 december komen er in het zwembad in Boxtel pieten op bezoek bij de zwemles. De kinderen mogen dan allerlei spellen doen.

 

We doen als vereniging mee aan activiteiten van anderen 

Longest night trail

Met de 'oudere' jeugd doen we mee aan een nachtelijke hardloopwedstrijd om de IJzerenman in Vught, als start van de kerstvakantie. We eindigen meestal met een kerst BBQ.

Swim-Run

Rondom de IJzerenman wordt een wedstrijd georganiseerd waarbij je 500/1000 meter moet zwemmen en daarop aansluitend 5000/10000 meter mag hardlopen. Een leuke aanvulling op het wedstrijdzwemmen of waterpolo.

 

Titan Swim

Een kilometer buiten zwemmen waarbij je vijftien unieke opblaasbare obstakels moet trotseren. Vanaf 15 jaar mag je deelnemen.

activiteiten 1